“Groene” Volvo voor Directie

Printgarden is niet alleen innovatief, maar ook een milieubewust bedrijf. Wij investeren continu in nieuwe technieken rekening houdend met een zo min mogelijke milieubelasting. Niet alleen in de productie, maar ook daarbuiten. Reden voor onze directeur Gijs Piera om zijn benzine slurpende bolide de deur uit te doen en ambassadeur te worden voor de nagelnieuwe VOLVO V60 Plug-in-Hybride.

Gijs is een van de weinige Volvo ambassadeurs die deze auto als eerste in Nederland geleverd krijgen. De Volvo V60 Plug-in Hybrid is het technisch meest geavanceerde model ooit van Volvo. 's Werelds eerste plug-in hybride met dieselmotor is een zeer krachtige, op prestaties gerichte, elektrisch aangedreven én hybrideauto. Ondanks dat het een elektrisch aangedreven auto is hoeft onze directeur, dankzij de keuze uit drie rijmogelijkheden (Puur Elektrisch, Hybride of Power), geen compromissen te sluiten tijdens het autorijden. Het brandstofverbruik in de Hybride-modus bedraagt slechts 1,8 liter per 100 km (1: 55) en daarbij heeft de auto maar een uitstoot van 48 g/km CO2.  Hiermee bespaart onze directeur niet alleen op het milieu, maar ook in zijn portemonnee!

Verder kan Gijs kiezen tussen 50 kilometer geheel elektrisch aangedreven te rijden zonder uitstoot en het gecombineerde vermogen van de dieselmotor en elektrische motor aan te spreken voor een nog krachtigere prestatie. Zo trekt hij op van 0-100 km/uur in 6,1 seconden. Nu maar hopen dat zijn besparing niet bij het CJB terecht komt! De auto wordt eind maart geleverd door Volvo Hooftman in Waddinxveen.

 

volvo